Weekend ze smakiem w Palmiarni

Data: So. 2 Kwi, 2011 10:00
Czas trwania: Cały dzień

news365.pl



WEEKENDY ZE SMAKIEM W PALMIARNI
O tym, że przygotowanie dobrej potrawy jest sztuką wiemy od dawna.
O tym, że z kilku składników można przygotować wiele potraw także wiemy.
O tym, że konkretną potrawę np. placek ziemniaczany można podać na niezliczoną ilość sposobów ? pewnie też wiemy. I mimo, że to wszystko wiemy lub jedynie się domyślamy, to trudność pojawia się wtedy, gdy taką potrawę mamy zrobić sami.
Dlatego Szef Kuchni Restauracja "Palmiarnia" Pan Marek CIeśliński zaprasza Państwa na cykl spotkań kulinarnych pod ogólnym hasłem "WEEKENDY ZE SMAKIEM".
W trakcie czterech kolejnych weekendów zaprezentujemy Państwu potrawy, które na co dzień jemy w naszych domach. Chcielibyśmy pokazać Państwu, że odrobina odwagi kulinarnej pozwoli na uzyskanie zupełnie nowych, niespotykanych smaków.
Nasz Szef Kuchni zaprasza Państwa do takiej właśnie zabawy smakiem.
I tak w pierwszym "Weekendzie ze smakiem" w dniach 12-13 marca 2010 roku zaprezentowaliśmy fantazje kulinarne na temat pierogów.
W kolejnym tygodniach zaproponowaliśmy naszym gościom Placki ziemniaczane w sześciu smakach (19-20 marca) oraz fantazyjne zrazy (26-27 marca).
Teraz przyszedł czas na odsłonę czwartą (2-3 kwietnia 2011 roku)- niestety ostanią w tej edycji -"Weekendu ze smakiem" , w której zaprezentujemy Pulpety jak marzenie:
1.Pulpety wieprzowe z pestką dyni i pikantnymi warzywami po serbsku serwowane z kluseczkami babuni;
2.Pulpety z nowozelandzkiej baraniny z sosem prowansalskim, papryczkami jabłkowymi, podane z puree marchwiowym;
3.Pulpety drobiowe z sosem orzechowym podane z morelami i trójkolorowym makaronem penny;
4.Pulpety z dorsza bałtyckiego z sosem cytrynowym serwowane na długoziarnistym ryżu imbirowym


W trakcie "WEEKENDÓW ZE SMAKIEM" do dyspozycji naszych gości będzie Szef Kuchni, który zachęcając do skosztowania przygotowanych przez siebie dań, odpowie na wszystkie Państwa pytania dotyczące proponowanych w danym dniu potraw jak również opowie o inspiracjach jakie nim kierowały przy opracowywaniu poszczególnych potraw.

"WEEKEND ZE SMAKIEM" w Palmiarni nie ograniczy się jedynie do propozycji obiadowych. Dla miłośników słodkości Kawiarnia wspólnie z naszymi cukiernikami proponuje niespotykaną do tej pory ofertę pod ogólnym hasłem "Deserowy raj".
W pierwszym tygodniu proponowaliśmy desery, których główną bazą była bita śmietana, w kolejnym zaś polecaliśmy specjalne ciastka, torciki do kawy. W minionym weekendzie zachęcaliśmy do spróbowania wyśmienitych musów i cocktaili owocowych. W czasie najbliższego "Weekendu ze smakiem" zaproponujemy naszym gościom wspaniałe "Desery Lodowe":
- Zielono Mi (gałka lodów pistacjowych i miętowych, owoce, sos egzotyczny, bita śmietana)
- Pokusa (lody zabajone, sorbet malinowy, świeże truskawki, likier Advokat)
- Leśna fantazja ( gałki lodów poziomkowych, jagodowych, waniliowych, borówka leśna, sos cytrynowy)
- Murzynek (gałka lodów czekoladowych, cappuccino i bakaliowych, orzechy, bita śmietana, kawałki gorzkiej czekolady)



www.wimbp.zgora.pl


zgłoś plagiat/niewłaściwą treść