BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//http://suzi.wimbp.zgora.pl//NONSGML kigkonsult.se iCalcreator 2.1 6.12// METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Kalendarz JCal Pro X-WR-CALDESC:Online kalendarz wydarzeń X-WR-TIMEZONE:Europe/Warsaw BEGIN:VEVENT UID:83bbe58e994abe49669dfb9f76b7c89dhttp://news365.pl/administrator DTSTAMP:20240329T153437Z DESCRIPTION:
news365.pl
\nW sobotę\, 15 stycznia 2011\, w Zespole Szkół i Placówek Ksz
tałcenia Zawodowego odbędzie się wyjątkowy konkurs\, w którym wezmą udzia
ł najlepsi młodzi kandydaci na piekarzy i cukierników.
\nBędzie to w
ojewódzki etap XVI edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w
Zawodzie Piekarz i Cukiernik.
\nRywalizacja rozpocznie się o godz. 1
0.00\, w budynku naszej szkoły\, w Zielonej Górze przy ul. Botanicznej 54
.
\nCzęść praktyczna rozegra się w Piekarni i Ciastkarni Rema\, przy
ul. Dąbrowskiego 45 w godz. 11.30 - 15.30.
\nTym razem temat przewodn
i zmagań uczniów brzmi: ?Świat baśni i bajek?.
\nPrzewodniczący komis
ji konkursowej podjął decyzję dotyczącą rodzaju wyrobów konkursowych:
\n- dla piekarzy - rogale\, bagietki i plecionki oraz chleb okolicz
nościowy (dopuszcza się elementy ciasta martwego).
\n- dla cuki
erników - tort\, ciasto francuskie\, drożdżówki półfrancuskie o dowolnym
kształcie (dopuszcza się połfabrykaty i kremy gotowe).
\nZapraszamy!
\nW Interneci
e:
\nhttp://www.cukiernictwo.elamed.pl/
\n
\nW Norw
idzie:
\nCukiernictwo i Piekarstwo / [red. nacz. Grzegorz Ol
ma]. - Katowice\, 2006-.
\n
\nPrzewodnik piekarski / Jerzy Pawl
ik. - Katowice : Księgarnia św. Jacka\, 1985.
\n
\nWyznania fra
ncuskiego piekarza / Peter Mayle i Gerard Auzet \; przeł. [z ang.] Wiolet
ta Dobosz \; il. Leigh Wells. - Warszawa : Prószyński i S-ka\, 2008.
\n
www.wimbp.zgora.pl
\n